Dit is de imposante prijzenkast van Kroos, die na het EK stopt met voetballen

Dit is de imposante prijzenkast van Kroos, die na het EK stopt met voetballen

3 juli om 17:55
Laatste update: 3 juli om 17:55

Toni Kroos maakte aan het einde van het voetbalseizoen bekend dat hij na het komende EK zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De Duitser won met onder andere Bayern München en Real Madrid de nodige prijzen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke prijzen de middenvelder wist te bemachtigen.

Kroos maakte in 2007 zijn debuut namens Bayern München. Na een huurperiode bij Bayer Leverkusen keerde de middenvelder terug bij Bayern om vier jaar later een transfer naar Real Madrid te maken. Bij zijn transfer naar Madrid sprak Kroos de woorden: “Ik heb nog lang niet genoeg prijzen gewonnen.” Een uitspraak die de middenvelder zeker waar heeft gemaakt.

Prijzen met zijn team


Nadat Kroos in 2007 zijn debuut maakte voor Bayern München wist hij met Der Rekordmeister de prijzen aaneen te rijgen. Kroos werd in totaal drie keer kampioen van Duitsland en won onder andere een WK voor clubteams en UEFA Supercup. Toch beleefde de middenvelder zijn grootste successen bij Real Madrid. Met de Madrilenen won hij vier de landstitel, vier keer de supercup en één keer de beker. Vooral Europees gezien ging het Kroos en Real voor de wind. Vier keer werd de Champions League veroverd en vijf won Real madrid met Kroos op het middenveld het WK voor clubteams.


Prijzen met de Duitse nationale ploeg


Kroos is niet alleen op clubniveau succesvol. Hij vertegenwoordigde Duitsland op drie WK's en drie EK's. Zijn prestaties leverden hem in 2018 de titel van Duits voetballer van het jaar op. Kroos werd ook uitgeroepen tot middenvelder van het seizoen in 2015/16 en speler van het toernooi tijdens het Wereldkampioenschap Onder 17 in 2007. Zijn grootste succes met Duitsland beleefde Kroos in 2014 door met Duitsland wereldkampioen te worden.

Erelijst van Toni Kroos

UEFA Champions League: 5x  
UEFA Super Cup: 4x  
FIFA Club World Cup: 6x  
Bundesliga: 3x  
DFB-Pokal: 3x  
DFL-Supercup: 2x  
DFB-Ligapokal: 1x  
Primera División: 4x  
Copa del Rey: 1x  
Supercopa de España: 4x  
FIFA WK: 1x