Lieke Martens stopt na komende interlandperiode bij de Oranje Leeuwinnen

Lieke Martens stopt na komende interlandperiode bij de Oranje Leeuwinnen

21 mei om 18:29
Laatste update: 21 mei om 18:40

Lieke Martens heeft dinsdag haar afscheid als Oranje Leeuwin aangekondigd. Via Instagram laat de speelster van PSG weten dat zij na de komende twee interlands stopt bij Oranje.

"Graag wil ik jullie laten weten dat de komende twee wedstrijden met de Oranje Leeuwinnen mijn laatste wedstrijden zullen zijn in Oranje. Hierna zal ik, weet ik nu al, met pijn in het hart afscheid nemen van jullie", zo laat de speelster weten op social media.

De 31-jarige Martens speelde sinds 2011 voor Oranje en kwam tot dusver tot 158 interlands.  "Ik zal proberen extra te genieten van alles, maar zal vooral, zoals altijd, alles geven om een mooi resultaat neer te zetten met ons team."

Voor bondscoach Andries Joker kwam het afscheid van Martens niet als een verrassing. "Voor mij kwam het niet als een verrassing", reageert bondscoach Andries Jonker. "Voor haar waren de Olympische Spelen het ideale moment om afscheid te nemen. Toen dat plan in februari na de verloren Nations League Finals in het water viel, heeft ze me laten weten dat het EK van 2025 voor haar te ver weg is en dat ze haar plek bij Oranje graag aan een ander beschikbaar stelt", zo laat de trainer weten bij de NOS.

Op 31 mei neemt Oranje het in de EK-kwalificatie op tegen Finland. 4 juni staat de uitwedstrijd tegen Finland het programma. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens)