Chelsea en Pochettino gaan uit elkaar

Update: Chelsea bevestigt razendsnel het vertrek van manager Pochettino

21 mei om 20:40
Laatste update: 21 mei om 20:40

Mauricio Pochettino is komend seizoen niet meer de manager van Chelsea. De Argentijnse oefenmeester heeft na een evaluatie van het seizoen ingestemd met zijn vertrek, schrijft The Telegraph.

Pochettino kende een zware start van het seizoen en bungelde lange tijd in het rechterrijtje van de Premier League. Na de winterstop kregen The Blues de stijgende lijn te pakken en zo bereikten ze alsnog de zesde plek, wat recht geeft op Conference League-voetbal. Pochettino heeft na de evaluatie van het seizoen aangegeven dat hij een ontslag accepteert.

De naam van Antonio Conte zingt nu rond als de opvolger van Pochettino. De Italiaan was van 2016 tot 2018 al de manager van Chelsea, dat in Thiago Motta ook een interessante kandidaat ziet. De huidige trainer van Bologna kent een geweldig seizoen bij zijn club, dat dit jaar alles en iedereen verraste en Champions League-voetbal wist te behalen. Ook Sebastian Hoeness (VfB Stuttgart), Michel (Girona), Kieran McKenna (Ipswich Town) en Enzo Maresca (Leicester City) staan op het lijstje.

Update: Chelsea heeft het nieuws razendsnel bevestigt door middel van een statement. 'Namens iedereen bij Chelsea willen we Mauricio bedanken voor zijn diensten dit seizoen. Hij is op elk moment welkom op Stamford Bridge en we wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige coachingcarrière', klinkt het op de clubsite.