'Nog een Franse topclub heeft interesse in Mikautadze, vraagprijs van Ajax bekend'

Volgens Franse media wil Ajax rond de twintig miljoen voor Georges Mikautadze
22 mei om 13:02

Het spel rond Georges Mikautadze is op de wagen. Volgens het Franse Foot Mercato is onder meer AS Monaco in de markt voor de door Ajax aan FC Metz verhuurde Georges Mikautadze. De Amsterdammers verlangen naar verluidt een stuk meer voor de Georgiër dan dat ze betaalden.

Na een rampzalig eerste halfjaar keerde Mikautadze op huurbasis terug bij Metz. Daar beleefde hij een bijzonder goed halfjaar, met dertien goals en vier assist. Deze productie droeg er helaas voor de Ligue 1-laagvlieger niet aan bij dat ze zich wisten te handhaven, want de nacompetitie staat nog voor de deur. Mikautadze zal zich nog moeten laten zien, maar doet dat met geïnteresseerde clubs in zijn zak. 

Volgens het Franse medium is Monaco één van de gegadigden om de geïnteresseerde Mikautadze te binden. Eerder werden ook al Stade Rennes en Atlético Madrid naar voren geschoven voor de Ajacied, die naar verluidt inzetten op vijftien tot twintig miljoen euro. Metz zou overigens roet in het eten kunnen gooien door de koopoptie van tussen de tien en vijftien miljoen euro te lichten, maar de vraag is of zij dit financieel gezien kunnen bewerkstelligen.

Aanvankelijk betaalde Ajax zestien miljoen euro voor Miktaudze en bij een ware biedingsstrijd is het dus aannemelijk dat er meer dan het aanschafbedrag wordt opgehaald voor de Georgiër. Op donderdag 30 maart en zondag 2 juni komt Mikautadze nog in actie met Metz in de play-offs om lijfsbehoud voor de Ligue 1. Daarna mag hij zich opmaken voor het EK.