Waarom Micky van de Ven en Tijjani Reijnders nog naar Australië reizen voor het EK

Waarom spelen Van de Ven en Reijnders nog oefenduels in Australië voor het EK?

22 mei om 13:33
Laatste update: 22 mei om 13:47

Het seizoen 2023/24 zit er in de meeste competities op, maar dat betekent niet dat er niet meer gevoetbald wordt. Tottenham Hotspur, Newcastle United, AC Milan en AS Roma reizen zelfs nog naar Australië af om post season friendlys te spelen. Waarom doen zij dit met de bomvolle afgelopen speelkalender en een EK voor de deur?

Tottenham Hotspur en Newcastle United spelen tegen elkaar in Melbourne, terwijl AS Roma en AC Milan elkaar treffen in Perth. Dat de clubs het na zo’n slopend seizoen nog aan de andere kant van de wereld tegen elkaar willen opnemen, heeft verschillende redenen. Zo keert Spurs-trainer Ange Postecoglu bijvoorbeeld terug op de plek waar hij geboren is en hebben alle genoemde clubs verschillende supportersschare in Australië wonen. Het tripje is dus vooral marketing wise.

Nederlandse EK-gangers ook aanwezig

Bij de genoemde clubs spelen in totaal twee spelers die zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK. Dat zijn Micky van de Ven en Tijjani Reijnders. Van de Ven speelt woensdag 22 mei al met Spurs en vliegt daarna terug, terwijl Reijnders pas veel later in actie komt. De middenvelder van Milan speelt pas op 31 mei tegen Roma. Dat kan voor Reijnders nog enige problemen veroorzaken, aangezien de eerste openbare training van Oranje al op 1 juni is.