'Deze Oranje-international moet de eerste Juventus-aanwinst van Motta worden'

'Deze Oranje-international moet de eerste Juventus-aanwinst van Motta worden'
22 mei om 19:27

Thiago Motta wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe hoofdtrainer van Juventus. Volgens Sky Sports Italia zal de 41-jarige Italiaan binnenkort aan Bologna laten weten dat hij akkoord gaat met het aanbod van de club uit Turijn. Oranje-middenvelder Teun Koopmeiners staat naar verluidt op het verlanglijstje van Motta.

Motta zal zijn beslissing spoedig communiceren aan de voorzitter van Bologna. Daarna tekent hij een driejarig contract bij Juventus. Zijn salaris stijgt daarmee van 1,25 miljoen euro per jaar naar vijf miljoen euro per jaar.

De clubleiding van Juventus is al bezig met het aantrekken van versterkingen voor Motta. Monza-keeper Michele Di Gregorio, Riccardo Calafiori van Bologna en Oranje-international Teun Koopmeiners van Atalanta staan hoog op de lijst. Het is nog onduidelijk hoe concreet de gesprekken zijn. Koopmeiners, die afgelopen seizoen in 32 Serie A-wedstrijden twaalf keer scoorde en vijf assists gaf, heeft nog een contract tot medio 2027 in Bergamo en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van circa veertig miljoen euro. Woensdagavond speelt hij met Atalanta de finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen.

Juventus zit zonder trainer nadat Massimiliano Allegri recent werd ontslagen. Motta moet de club weer naar successen leiden. Juventus hoopt met hem aan het roer voor het eerst sinds 2020 weer kampioen van Italië te worden.