VI: Feyenoord durft out-of-the-box te denken en polste al een aantal trainers

VI: Feyenoord durft out-of-the-box te denken en polste al een aantal trainers
22 mei om 20:17

Feyenoord zoekt 'out of the box' naar de opvolger van Arne Slot. Algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese benaderde trainers uit Engeland en Duitsland. Ook Graham Potter en Nuri Sahin zijn serieuze opties, zo meldt Voetbal International.

Feyenoord neemt afscheid van Slot na een succesvolle periode waarin hij de club naar grote hoogten bracht. Te Kloese staat voor de uitdaging om een waardige opvolger te vinden voor de naar Liverpool vertrekkende coach en probeert daarin buiten de welbekende comfortzone te denken.

'Feyenoord benaderde Ipswich-manager en Duitse oefenmeester in België'
Feyenoord benaderde naar verluidt namelijk onder meer Kieran McKenna, de manager die Ipswich Town naar de Premier League leidde. Ondanks interesse blijft hij liever in Engeland. Ook Thorsten Fink, die goed presteerde bij het Belgische Sint-Truiden, is benaderd. Daarnaast staat Nuri Sahin, assistent-trainer bij Borussia Dortmund, op de lijst. Feyenoord kijkt bovendien naar ervaren vakmensen, wat blijkt uit de blijvende interesse in Graham Potter, voormalig coach van Brighton Hove & Albion en Chelsea.

'Veel veranderingen binnen Feyenoord-selectie'
Te Kloese neemt zijn tijd voor een zorgvuldige selectie. Tegelijkertijd staat Feyenoord voor diverse veranderingen binnen het team. Eén van de keepers, Justin Bijlow of Timon Wellenreuther, zal vermoedelijk vertrekken omdat beiden de eerste keuze willen zijn. Lutsharel Geertruida vertrekt waarschijnlijk nu hij zijn contract niet verlengde. Mats Wieffer en Dávid Hancko hebben interesse gewekt bij respectievelijk Atlético Madrid en Paris Saint-Germain. Santiago Giménez lijkt ook op weg naar de uitgang.

Dankzij Slot heeft Feyenoord succesvolle transferwindows beleefd en kwalificeerde de club zich twee keer op rij voor de Champions League. Die inkomsten geven de directie de mogelijkheid om belangrijke versterkingen aan te trekken. Daarmee hoopt Feyenoord een serieuze concurrent te zijn voor PSV, dat afgelopen seizoen met vlag en wimpel kampioen van de Eredivisie werd.