Officieel: dit is de opvolger van David Moyes als trainer van West Ham United

Officieel: dit is de opvolger van David Moyes als trainer van West Ham United
23 mei om 12:41

West Ham United heeft de aanstelling van Julen Lopetegui als nieuwe hoofdtrainer bevestigd. De Spanjaard begint op 1 juli officieel met zijn werkzaamheden bij The Hammers. Hij volgt David Moyes op en brengt zijn eigen assistenten mee, wat gevolgen kan hebben voor John Heitinga.

Julen Lopetegui nieuwe trainer van West Ham United

De stap van Lopetegui, voormalig coach van Spanje, Porto, Real Madrid, Sevilla en Wolverhampton Wanderers, hing al even in de lucht. Hij heeft in de afgelopen twee decennia Sevilla naar de Europa League-titel geleid en Spanjes Onder 21- en Onder 19-teams naar Europese kampioenschappen.

Vertrekt John Heitinga als assistent van West Ham?

Technisch directeur Tim Steidten is enthousiast over de komst van Lopetegui. "Julen was een topkandidaat en ik ben blij dat we samenwerken. Zijn carrière laat zien dat hij spelers en teams kan verbeteren", zegt hij. Lopetegui heeft zijn eigen assistenten meegenomen, waaronder Pablo Sanz en Oscar Caro. Daardoor lijkt het vertrek van Heitinga, assistent van Moyes, waarschijnlijk.

Lopetegui zelf is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Ik ben waar ik wil zijn. We hadden andere kansen, maar ik ben erg blij dat West Ham mij heeft gekozen, omdat ik ook voor West Ham heb gekozen." West Ham vertrekt eind juli naar de Verenigde Staten voor het voorseizoen, waar zij het onder andere zullen opnemen tegen Wolves en Crystal Palace.