'Deze topverdediger moet de vervanger van Thiago Silva worden bij Chelsea'

'Deze topverdediger moet de vervanger van Thiago Silva worden bij Chelsea'
23 mei om 14:03

Ronald Araújo van FC Barcelona staat in de belangstelling van Chelsea. De Londense club zoekt een vervanger voor Thiago Silva. Bayern München heeft ook interesse, zo meldt Mundo Deportivo.

Het contract van Araújo bij FC Barcelona loopt tot 2026. Toch is de toekomst van de verdediger onzeker door de financiële situatie van de club. Chelsea, zesde in de Premier League, wil Araújo graag binnenhalen. De club zal volgend seizoen deelnemen aan de Conference League of de Europa League, afhankelijk van de uitslag van de FA Cup-finale tussen Manchester United en Manchester City. Chelsea heeft al een bod gedaan op de 25-jarige Uruguayaanse verdediger, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt.

Thiago Silva verlaat Chelsea na vier seizoenen. De 39-jarige Braziliaan speelde 31 competitiewedstrijden dit seizoen en keert terug bij zijn oude jeugdliefde Fluminense. Chelsea zoekt daarom een sterke vervanger voor hun defensie. Araújo, met zijn ervaring en kwaliteiten, wordt gezien als de ideale kandidaat om de defensie van Chelsea te versterken. De verdediger speelt al 150 wedstrijden voor Barcelona en scoorde acht keer.

'Bayern waagde in de winterstop al een poging'
Barcelona beschouwt Araújo echter als onmisbaar. Door de financiële uitdagingen kan het scenario veranderen als er een aantrekkelijk bod komt. Bayern München probeerde in de winterstop al om Araújo over te halen naar Duitsland, maar zonder succes.