'Burnley eist enorme afkoopsom voor Kompany, Bayern biedt meerjarig contract'

'Burnley eist enorme afkoopsom voor Kompany, Bayern biedt meerjarig contract'

23 mei om 15:33

Bayern München heeft Vincent Kompany een contract aangeboden tot 2027, meldt Sky Sport Germany. De Belgische coach van Burnley is klaar om te tekenen zodra de clubs een akkoord bereiken. De onderhandelingen zijn nog gaande, waarbij Burnley een afkoopsom van maar liefst twintig miljoen euro eist. Bayern probeert die naar verluidt naar beneden te krijgen.

Burnley, recent gedegradeerd uit de Premier League, houdt vast aan hun vraagprijs voor Kompany. Bayern wil de huidige coach van The Clarets naar Duitsland halen voor het nieuwe seizoen. De gesprekken zijn in volle gang, maar het bedrag dat Burnley vraagt, blijkt een struikelblok.

Volgens Sky Sport heeft Kompany al een mondeling akkoord bereikt met Bayern. Nu moeten de clubs nog tot een overeenkomst komen over de afkoopsom. Het is nog onduidelijk of Bayern bereid is om aan de vraag van twintig miljoen euro te voldoen. De onderhandelingen worden voortgezet in de hoop een deal te sluiten. Bayern zal snel een trainer willen aanstellen. De club kreeg de afgelopen weken nul op het rekest bij onder meer Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Unai Emery en Roberto De Zerbi.