Telegraaf: PSV heeft nog altijd beste papieren om Driouech in te lijven

Telegraaf: PSV heeft nog altijd beste papieren om Driouech in te lijven
23 mei om 15:58

PSV is nog altijd vol in de markt voor Couhaib Driouech van Excelsior. De Eindhovenaren hebben volgens De Telegraaf 'een streepje voor' op concurrent Royal Antwerp en lijken daarmee de beste papieren te hebben om de aanvallende smaakmaker van de Kralingers komende zomer binnen te halen.

In de afgelopen weken dook Antwerp op als een geïnteresseerde club voor Driouech. De Belgen deden zelfs al een concrete poging om de speler met Marokkaanse origines in te lijven. PSV deed dat afgelopen winter, maar een transfer liep op de laatste dag van de deadline spaak omdat Excelsior Driouech wilde behouden in de strijd tegen degradatie. De landskampioen bood toen ongeveer vier miljoen euro, maar Excelsior hoeft er naar verluidt niet op te rekenen dat het datzelfde bedrag nog een keer kan vangen. Driouech had destijds zelf wel oren naar een transfer, maar Excelsior bleek standvast.

De doelstelling van de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is overigens nog niet behaald. Excelsior moet zich via de play-offs zien te handhaven in de Eredivisie. Woensdagavond werd daar een eerste voorzichtige stap toe gezet, door ADO Den Haag in de heenwedstrijd van de halve finales met 1-2 te verslaan. Driouech scoorde in die wedstrijd en gaf ook een assist. In het huidige seizoen scoorde hij in 26 wedstrijden zesmaal en was hij evenzovaak de aangever.

Royal Antwerp moet door financiële problemen pas op de plaats maken. De club van afzwaaiend coach Mark van Bommel focust zich daarom vooral op de Nederlandse markt. Tjaronn Chery van NEC werd eerder in verband gebracht met de Belgen.