Titelverdediger Italië maakt zich klaar: deze EK-finalisten ontbreken in de selectie

Titelverdediger Italië maakt zich klaar: deze EK-finalisten ontbreken in de select
23 mei om 17:12

Italië reist als titelverdediger af naar Duitsland voor het EK komende zomer. De Italianen laten echter wel een aantal grootse spelers thuis en VoetbalNieuws vertelt je wie.

Nog geen drie jaar geleden was het Italië dat Engeland op Wembley wist te verslaan. Na 120 minuten en een penaltyserie wisten de Italianen er met de beker vandoor te gaan en het land, onder aanvoering van enkele grootheden, een groot plezier te doen. Enkele van die sterspelers zullen er deze zomer niet meer bij zijn.

Welke topspelers ontbreken er in de selectie van Italië?

Sinds de EK-overwinning is er een hoop veranderd in Italië. Roberto Mancini vertrok als bondscoach en voor hem in de plaats kwam Luciano Spalletti. De Italiaan maakte sinds zijn komst al weinig gebruik van oudgedienden Ciro Immobile en Marco Verratti en beide gaan daarom ook niet naar het EK. De twee Italianen stonde in de EK-finale nog in de basis, maar spelen nu gene rol van betekenis meer. Ook Manuel Locatelli is ene opvallende afwezige. De Juventus-middenvelder maakt al jaren deel uit van de Nationale selectie, maar heeft dit jaar een zomer tijd voor vakantie.