Gokschandaal in Engeland: deze West Ham-speler wordt door de FA aangeklaagd

Gokschandaal in Engeland: deze West Ham-speler wordt door de FA aangeklaagd

23 mei om 17:36

Lucas Paqueta is aangeklaagd door de Engelse voetbalbond in verband met het overtreden van de gokregels. VoetbalNieuws vertelt je hoe de situatie in elkaar zit en wat de Braziliaan er zelf over zegt.

Het kon bijna niet beter voor Paqueta. Afgelopen zomer was de Braziliaan dicht bij een transfer naar Manchester City voor zeker tachtig miljoen euro. De deal vond echter geen doorgang aangezien er een onderzoek werd ingesteld naar zijn gele kaarten in het seizoen 2022/23. De Engelse bond verdacht hem er van expres kaarten te hebben gepakt om de gokmarkt te beinvloeden.

Waarom is Paqueta nu weer in het nieuws?

De FA is donderdag met het nieuws naar buiten gekomen dat Paqueta officieel wordt aangeklaagd wegens het overtreden van de gokregels. 'Er wordt beweerd dat hij rechtstreeks probeerde de voortgang, het gedrag of enig ander aspect van het optreden in wedstrijden te beïnvloeden door opzettelijk te proberen een kaart van de scheidsrechter te ontvangen met het ongepaste doel de gokmarkt te beïnvloeden om een ​​of meer personen te laten profiteren van weddenschappen', schrijft de bond onder meer in een statement. De FA duidt in het statement op de gebroken regels en stelt dat de Braziliaanse middenvelder tot 3 juni heeft om te reageren.

Wat zegt Paqueta er zelf over?

Die reactie liet echter niet lang op zich wachten. Via sociale media stelt Paqueta onschuldig te zijn en vind hij het zelf opmerkelijk dat hij wordt aangeklaagd. 'Ik ben buitengewoon verrast en boos dat de FA heeft besloten om mij aan te klagen. Negen maanden lang heb ik aan elke stap van hun onderzoek meegewerkt en alle mogelijke informatie verstrekt. Ik ontken de beschuldigingen in hun geheel en zal met elke ademhaling vechten om mijn naam te zuiveren. Vanwege het lopende proces geef ik verder geen commentaar.'