Deze spits zal na het EK zijn schoenen aan de wilgen hangen bij Frankrijk

Olivier Giroud stopt bij Frankrijk
24 mei om 09:20

Na het Europees Kampioenschap in Duitsland zal Didier Deschamps geen beroep meer kunnen doen op een van zijn aanvallers. Daarmee komt er een einde na dertien jaar trouwe dienst. Welke aanvaller stop ermee? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Komende zomer geldt Frankrijk als één van de grote favorieten om het EK in Duitsland te winnen. De selectie van Deschamps is al bekend en op alle posities is een topspeler beschikbaar. In de poulefase moet Les Bleus de poule delen met Nederland, Oostenrijk en Polen. De wereldkampioen van 2018 verloor geen enkel officieel duel na de verloren WK-finale in Qatar. Wel werd er twee keer van Duitsland verloren in een oefenduel.

Welke aanvaller stopt bij Frankrijk?

Olivier Giroud zal na de zomer van 2024 zijn internationale schoenen aan de wilgen hangen. De topscorer aller tijden van het Franse nationale elftal vindt het tijd voor de nieuwe generatie. Komende zomer zal hij tevens de overstap maken van AC Milan richting Los Angeles FC in de MLS. Giroud gaf zelf aan te stoppen in een interview met L'Equipe. 'Dit wordt mijn laatste toernooi met Les Bleus. Natuurlijk ga ik het heel erg missen', aldus de spits. 'We moeten plaatsmaken voor de jonge spelers. Je moet er ook voor waken dat je niet een seizoen te lang doorgaat. Daarin moet je de juiste balans vinden.'

Hoewel de 37-jarige richting het einde van zijn carrière gaat, wil hij nog niet stoppen met voetballen op clubniveau. 'Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als mijn lichaam daarom vraagt. Ik denk dat ik nog twee goede jaren heb. Maar wat het Franse elftal betreft, wordt dit het einde.'

Voor Frankrijk speelde Giroud tot nu toe 131 interlands en daarin scoorde hij 57 doelpunten. Hij werd in 2018 wereldkampioen met Les Bleus en tijdens het WK in 2022 scoorde hij tegen Polen in de achtste finales. Het was toen zijn 52e doelpunt en sindsdien is hij topscorer aller tijden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!