Waar kan je de Women's Champions League-finale FC Barcelona - Olympique Lyon zien?

Waar en hoe laat kan je de Women's Champions League-finale Barça - Lyon zien?

24 mei om 11:10

Naast de Europese finales bij de mannen is het ook tijd dat de prijzen bij de vrouwen verdeeld worden. FC Barcelona en Olympique Lyon nemen het in de finale van de UEFA Women's Champions League tegen elkaar op. Waar en hoe laat kun je deze wedstrijd volgen? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids.

Live FC Barcelona - Olympique Lyon kijken

FC Barcelona beleeft een geweldig seizoen, met Esmee Brugts als de enige Nederlandse speelster in hun gelederen. De club is al kampioen geworden in de nationale competitie zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Daarnaast wonnen ze de beker met gemak, waardoor ze nu de kans hebben om de treble te pakken. Barça heeft bewezen een dominante kracht te zijn in zowel binnenlandse als internationale competities, wat hen tot favorieten maakt in deze finale.

Olympique Lyon werd ook kampioen in hun nationale competitie, maar zij verloren wel één wedstrijd, drie wedstrijden voor het einde van het seizoen tegen Bordeaux. In de beker werd Lyon uitgeschakeld in de halve finale na strafschoppen. Bij Lyon spelen twee Nederlandse internationals: Danielle van de Donk en Damaris Egurrola Wienke, die beiden een belangrijke rol spelen in het team. Ondanks de tegenslagen in de nationale beker, blijft Lyon een formidabele tegenstander met een rijke geschiedenis in het winnen van Europese titels.

Op welke zender is FC Barcelona - Olympique Lyon te zien?

De finale van de Women's Champions League tussen FC Barcelona en Olympique Lyon begint op zaterdag 25 mei om 18.00 uur. De wedstrijd zal niet op tv in Nederland worden uitgezonden, maar is wel live te volgen via UEFA.tv. VoetbalNieuws.nl zal tevens verslag doen. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!

logo

Barcelona

  • 2
  • 0
logo

Olympique Lyonnais

FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

Einde wedstrijd


C. Endler

Alexia Putellas

Alexia Putellas

Clàudia Pina

Clàudia Pina

Mariona Caldentey

Alexia Putellas

K. Walsh

Esmee Virginia Brugts

Salma Paralluelo

V. Bècho

V. Gilles

W. Renard

Ona Batlle

F. Rolfö

A. Majri

D. Cascarino

Aitana Bonmatí

Mariona Caldentey

Tweede helft


Aftrap 18:00

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 25 mei 2024
Stadion
San Mamés Barria
Aftrap
18:00
Scheidsrechter
Welch