Hansi Flick nieuwe trainer FC Barcelona

'Barcelona neemt afscheid van Xavi, opvolger bekend en maandag gepresenteerd'

24 mei om 11:00
Laatste update: 24 mei om 11:07

FC Barcelona gaat toch afscheid nemen van Xavi. Volgens Spaanse bronnen zal Hansi Flick spoedig gepresenteerd worden en dat terwijl de Spanjaard nog altijd niet is ontslagen. Eerder werd Xavi nog overtuigd om te blijven.

Het is een groot soap verhaal wie er komend seizoen aan het roer zal staan bij FC Barcelona. Eerder overtuigde Barça-voorzitter Joan Laporta Xavi nog om te blijven, maar nu wil hij toch weer van hem af. Daarbij zouden de uitspraken van de huidige oefenmeester veel mee hebben gespeeld in het besluit van Laporta om toch 360 graden te draaien.

De opvolger van Xavi zou ook al klaar staan en dat terwijl er nog niets officieel bekend is over zijn ontslag. 'Barça maakt komende maandag de ondertekening van Hansi Flick bekend', schrijft Mundo Deportivo. 'Hoewel de details van het contract nog maar net worden afgerond, is de formule die Barça zou kunnen kiezen om de de voormalige Duitse coach vast te leggen duidelijk. Een contract voor één seizoen, plus nog een optioneel jaar, afhankelijk van de doelstellingen.'

Daarmee zou Flick weer terug zijn in het clubvoetbal. Eerder was hij coach bij Bayern München, waarna hij kort aan de leiding ging als bondscoach van Duitsland. Bij Die Mannschaft vielen de resultaten echter tegen en dus werd hij ontslagen. Bij Der Rekordmeister stond hij van 2019 tot 2021 aan het roer en won hij naast het landkampioenschap ook de Champions League.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!