Op deze manier kunnen er komend seizoen negen Italiaanse ploegen Europa in

Er kunnen volgend seizoen mogelijk negen Italiaanse ploegen Europa in
24 mei om 12:15
Laatste update: 24 mei om 12:37

Het is mogelijk dat er volgend seizoen negen Italiaanse ploegen in Europa spelen. In Italië staat er nog één speelronde op het programma. Veel zaken zijn al bepaald, maar toch is er voor sommige clubs nog iets om voor te spelen. VoetbalNieuws.nl legt je uit hoe het kan dat er mogelijk negen Italiaanse clubs Europees-voetbal gaan spelen.

Om negen Italiaanse ploegen Europa in te krijgen moet Fiorentina de achtste plaats in de competitie behouden en de Conference League winnen. Als dit gebeurt, gaat de huidige nummer negen, Torino, naar de Conference League.

Dit scenario is gunstig voor de Italiaanse competitie, die zo meer teams op het Europese toneel zou zien. Fiorentina heeft momenteel een goede kans om de Conference League te winnen, wat een extra Europees ticket voor Italië zou betekenen. 

Voor Torino zou deze situatie een mooie kans zijn om zich te laten zien in Europa. De club staat nu negende en hoopt dat Fiorentina slaagt in hun missie. Voor de Serie A betekent dit dat er meer Italiaanse teams internationale ervaring opdoen, wat gunstig kan zijn voor de competitie en de coëfficiënten.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor Fiorentina en Torino. Fans van beide clubs kijken gespannen toe hoe dit scenario zich zal ontvouwen.