'Brekend: Xavi nu officieel ontslagen als trainer van Barcelona'

Xavi neemt afscheid van Barcelona
24 mei om 13:49
Laatste update: 24 mei om 13:50

Xavi Hernández is officieel ontslagen als coach van FC Barcelona, zo maakt de club bekend op de website. Na een rumoerige periode heeft voorzitter Joan Laporta besloten de samenwerking te beëindigen. Eerder overtuigde Laporta Xavi nog om te blijven, maar nu scheiden de wegen alsnog.

De kritische uitspraken van Xavi over de financiële situatie van de club vielen niet goed bij de leiding, waaronder voorzitter Joan Laporta. Dit heeft geleid tot het besluit om de samenwerking met Xavi te beëindigen.

In een verklaring bedankt de club Xavi voor zijn inzet. "FC Barcelona wil Xavi bedanken voor zijn werk als coach, wat bijdraagt ​​aan een ongeëvenaarde carrière als speler en aanvoerder van het team, en wenst hem alle geluk van de wereld," aldus het statement van de club.

Volgens Mundo Deportivo staat de opvolger van Xavi al klaar. Hansi Flick wordt naar verwachting komende maandag gepresenteerd als de nieuwe coach van FC Barcelona. "Hoewel de details van het contract nog maar net worden afgerond, is de formule die Barça zou kunnen kiezen om de voormalige Duitse coach vast te leggen duidelijk. Een contract voor één seizoen, plus nog een optioneel jaar, afhankelijk van de doelstellingen," aldus Mundo Deportivo.

Met de komst van Flick keert hij terug naar het clubvoetbal. Eerder was hij succesvol als coach van Bayern München, waar hij van 2019 tot 2021 aan het roer stond. Tijdens zijn periode bij Bayern won Flick naast het landskampioenschap ook de Champions League. Zijn laatste functie was bondscoach van Duitsland, maar na tegenvallende resultaten werd hij daar ontslagen. Nu krijgt hij de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen bij FC Barcelona.