Met deze smaakmaker uit de Keuken Kampioen Divisie heeft Heerenveen zich versterkt

Levi Smans verruilt VVV-Venlo voor een transfer naar Heerenveen in de Eredivisie
24 mei om 16:43

SC Heerenveen heeft Levi Smans aangetrokken van VVV-Venlo. De middenvelder tekent voor vier seizoenen en werd vrijdagmiddag officieel gepresenteerd in Friesland.

Wie is Levi Smans?

Smans, 21 jaar, is de tweede aanwinst van SC Heerenveen voor het komende seizoen. Hij komt over van VVV-Venlo, waar hij zijn jeugdopleiding heeft doorlopen en in de zomer van 2021 zijn debuut in het eerste elftal maakte. Dit seizoen was zijn doorbraak in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij betrokken was bij vijftien doelpunten: zes als aangever en negen als doelpuntenmaker. Smans ontving het Bronzen Schild als beste talent van de vierde periode.

Levi Smans verruilt VVV-Venlo voor SC Heerenveen

Algemeen directeur Ferry de Haan is verheugd met de komst van Smans. "We hebben Levi dit seizoen intensief gevolgd", zegt hij tegenover de clubkanalen. "Met zijn drive en energie past hij uitstekend bij SC Heerenveen. Hij is een talentvolle en leergierige speler van wie we denken dat hij zich bij ons uitstekend verder kan ontwikkelen. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons een vervolg te geven."

Smans zelf kijkt uit naar zijn tijd bij Heerenveen. "Toen ik hoorde dat de club geïnteresseerd was, voelde dat meteen goed. SC Heerenveen staat bekend als een club waar talentvolle spelers een volgende stap in hun carrière kunnen maken. Dit voelt voor mij dan ook als de perfecte stap omhoog. Ik wil mij hier ontwikkelen en de concurrentiestrijd aangaan om komend seizoen al zoveel mogelijk minuten te maken in de eredivisie. Daar kijk ik enorm naar uit."