Borussia Dortmund wil Serhou Guirassy van VfB Stuttgart aantrekken

'Dortmund heeft goals nodig en zet vol in op vice-topscorer van de Bundesliga'

24 mei om 16:54

Borussia Dortmund wil Serhou Guirassy van VfB Stuttgart binnenhalen. De club probeert zijn contract te ontbinden via een clausule van ongeveer achttien miljoen euro. Dat weet Fabrizio Romano te melden.

Dortmund wil Guirassy van VfB Stuttgart aantrekken

Dortmund zet vol in op de komst van Serhou Guirassy, de aanvaller van VfB Stuttgart die dit seizoen indruk maakte met dertig doelpunten in evenzoveel officiële wedstrijden. Guirassy, 28 jaar oud, heeft een uitkoopclausule van achttien miljoen in zijn contract, wat hem een aantrekkelijke optie maakt voor de Duitsers. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd, maar Dortmund beschouwt hem als een prioriteit.

Het management van Guirassy heeft echter hoge eisen gesteld. Vanwege zijn indrukwekkende prestaties en de relatief lage afkoopsom, wil Guirassy naar verluidt een forse tekenbonus van meer dan tien miljoen euro ontvangen. Dat komt bovenop zijn huidige salaris bij Stuttgart van ongeveer drie miljoen per jaar. Om Guirassy aan te trekken, zal Dortmund zijn salaris aanzienlijk moeten verhogen.

Met de afkoopsom, het handgeld en een nieuw meerjarig contract kan de totale investering voor Dortmund oplopen tot rond de vijftig miljoen. Met Sébastien Haller en Niclas Füllkrug heeft Dortmund echter nog twee topspitsen in de gelederen. Wat de interesse in Guirassy voor hun toekomst betekent, is nog onbekend.