Finalekoorts voor Ten Hag: wanneer wist United voor het laatst de FA Cup te winnen

Finalekoorts voor Ten Hag: wanneer wist United voor het laatst de FA Cup te winnen?

25 mei om 16:12
Laatste update: 25 mei om 14:51

Manchester United neemt het zaterdagmiddag op tegen Manchester City in de strijd om de FA Cup. Prijzenpakken zat in het DNA van de ploeg van Erik ten Hag en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de laatste keer was dat de FA Cup werd gewonnen.

Erik ten Hag staat al weer voor zijn derde finale bij United. Afgelopen seizoen speelde de Nederlander er namelijk twee. De FA Cup-finale werd tegen City verloren. Dit terwijl Ten Hag enkele maanden eerder wel een prijs wist te winnen. United versloeg Newcastle United met 2-0 waardoor de eerste prijs binnen was.

Wanneer won United voor het laatst de FA Cup?

Hiervoor moeten we terug naar 21 mei 2016. United speelde in de finale tegen Crystal Palace en niet zonder succes. Louis van Gaal trainde het elftal en positioneerde aanvoerder Wayne Rooney op het middenveld. Daley Blind stond centraal achterin en Marcus Rashford, de enige speler in het huidige United, was de spits. United wist door doelpunten van Juan Mata en Jesse Lingard in de verlenging met 2-1 te winnen, maar voor Van Gaal was het een hard gelag. De Nederlander werd direct na de overwinning ontslagen.