Ten Hag haalt uit naar 'puinhoop' bij Ajax: 'Schandalig hoe ze met Overmars zijn omgegaan'

Ten Hag haalt uit naar 'puinhoop' bij Ajax: 'Schandalig hoe ze met Overmars zijn o
25 mei om 08:25
Laatste update: 25 mei om 08:29

Erik ten Hag is ingegaan op de periode bij Ajax na zijn vertrek. Volgens de manager van Manchester United zijn de Amsterdammers schandalig omgegaan met Marc Overmars en noemt hij het vertrek van de technisch directeur dom.

Ten Hag beleefde jaren succes met Ajax. De Nederlander won meermaals de landstitel en behaalde de halve finale van de Champions League. Na zijn vertrek was het ook snel gedaan met Overmars. De bestuurder vertoonde grensoverschrijdend gedrag, maar volgens Ten Hag is men binnen Ajax te ver gegaan. "Ze hebben zulke verkeerde beslissingen genomen, het is zo ontzettend slecht gemanaged", begint Ten Hag tegenover Voetbal International. "Succes komt te voet en gaat te paard. Dat gaat zo snel. Waarbij veel terug te voeren is op het ontslag van Marc Overmars. Het vertrek van hem was killing voor de club. Ik blijf erbij dat ik het schandalig vind wat ze Overmars hebben aangedaan. Vanuit clubperspectief was het ook zó dom hoe ze dat hebben aangevlogen, door hem direct voor de bus te gooien. Voor mij was dat toen al duidelijk, maar ik denk nu voor iedereen: Overmars was de cruciale en bindende factor in de clubleiding op voetbalvlak. Toen hij wegviel, donderde dat allemaal in elkaar en werd het één grote anarchie in de organisatie."

Ook het wegvallen van Danny Blind is volgens Ten Hag cruciaal geweest. "Met alle respect voor de opvolgers, maar dat was een heel ander niveau. En er was niemand meer om het overzicht te houden en de lijn van Ajax te bewaken. De paniek nam de overhand, met alle desastreuze gevolgen vandien. Technisch is het een grote chaos geworden. Op alle vlakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Jong Ajax dit seizoen, die zijn bijna onderaan geëindigd in de Eerste Divisie, dat zegt in mijn ogen altijd heel veel over de technische staat. En de eerste selectie, die is totaal uit balans. Het werd van kwaad tot erger."

Over de toekomst is Ten Hag ook allesbehalve positief. "De selectie is volledig in disbalans, daar moet je echt aan gaan schaven. En dat heeft ook tijd nodig, misschien duurt dat nog wel een jaartje, want ze hebben er een puinhoop van gemaakt. Dat kent zijn weerga niet. Hoe hebben ze afscheid kunnen nemen van spelers als Daley Blind en Davy Klaassen? Ik vond dat echt zo schandalig, de manier hoe dat is gegaan. Zo slecht voor Ajax."