Op deze manier kijkt Daley Blind terug op zijn plotselinge vertrek bij Ajax

Op deze manier kijkt Daley Blind terug op zijn plotselinge vertrek bij Ajax
25 mei om 10:56

Daley Blind kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn vertrek bij Ajax. In een podcast van zaakwaarnemersbureau SEG geeft de 34-jarige verdediger aan dat hij zich niet meer gewaardeerd voelde in Amsterdam.

Daley Blind was graag bij Ajax gebleven

"Ja, maar dat heeft niet te maken met Ajax zelf", zegt Blind. "Dat heeft te maken met individuen op dat moment. Maar de club Ajax zit nog steeds diep in mijn hart. En daar ga ik het liefst ooit nog naar terug. Het liefst had ik daar continu nog gezeten." Zijn vertrek werd ingeleid door een conflict met toenmalig trainer Alfred Schreuder, wat leidde tot de ontbinding van zijn contract.

Na zijn vertrek bij Ajax vertrok Blind naar Bayern München en speelt nu bij Girona. Hij beschrijft zijn eerste seizoen bij de Catalaanse club als een droom. "Dat het zo zou lopen, had niemand voorspeld", zegt Blind. Vooraf had hij samen met zijn zaakwaarnemer Kees Vos nagedacht over het scenario van degradatie, en er werd zelfs een Champions League-clausule opgenomen in zijn contract. "Dat is dan wel mooi en grappig dat het achteraf dan ook gebeurt", voegt hij toe.

Girona sloot het seizoen in La Liga af met een spectaculaire 7-0 overwinning tegen Granada, waardoor de club als derde eindigde. Blind speelde een cruciale rol en kwam in 34 competitiewedstrijden in actie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!

@segstories Nieuw: SEG Stories! Onze nieuwe podcastserie met onthullende gesprekken met hoofdrolspelers uit de sport- en entertainmentwereld. Aflevering 2 met Daley Blind staat nu online op je favoriete luisterplatform! #daleyblind #girona #ajax #segstories #seg #voetbal #fyp ♬ origineel geluid - SEGStories