'Ajax en Feyenoord in de wachtkamer voor Chelsea-aanvaller, toekomst onduidelijk'

Ajax en Feyenoord blijven hun zinnen zetten op Omari Hutchinson van Chelsea
25 mei om 13:25

Ajax en Feyenoord hebben nog altijd hun zinnen gezet op Chelsea-aanvaller Omari Hutchinson, zo meldt The Mirror. De twintigjarige vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Ipswich Town, is een gewild talent. Naast de Nederlandse topclubs zijn ook Stuttgart en Borussia Mönchengladbach in de race om Hutchinson.

Hutchinson speelde een belangrijke rol in de promotie van Ipswich Town naar de Premier League. Hij scoorde tien keer en gaf zes assists in de Championship. Dat leverde hem de titel 'Young Player of the Season' op bij Ipswich. Een langer verblijf bij Ipswich lijkt echter uitgesloten, waardoor de interesse van andere clubs toeneemt. Voetbal International meldde eerder al dat Hutcinson bij zowel Feyenoord als Ajax op de radar zou staan.

Volgens het Engelse tabloid wachten beide clubs op duidelijkheid over Hutchinsons toekomst. De Amsterdammers en Rotterdammers hopen hem op huurbasis over te nemen van Chelsea. Stuttgart heeft al gesprekken gevoerd met Hutchinson en volgens Duitse media was hij aanwezig bij hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Hutchinson heeft nog een jaar contract bij Chelsea. De club moet beslissen of ze hem een nieuw contract aanbieden of risico lopen hem gratis te verliezen. Hutchinson zelf heeft zijn dankbaarheid naar Ipswich uitgesproken. "Jullie hebben me welkom en geliefd laten voelen. Bedankt aan mijn geweldige teamgenoten en coaching staf. Ipswich Town zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben", aldus Hutchinson.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!