Leverkusen revancheert zich na Europa League-finale en wint de DFB Pokal

25 mei om 22:03

Bayer Leverkusen is erin geslaagd om de DFB-Pokal te winnen. In een finale tegen de verrassing van het bekertoernooi FC Kaiserslautern werd met 1-0 gewonnen. Xabi Alonso heeft hierdoor met zijn elftal beslag gelegd op de dubbel.

Bayer Leverkusen trapte zaterdagavond af tegen FC Kaiserslautern met Jeremie Frimpong in de basis. De grote vraag voorafgaand aan de wedstrijd was of de nummer dertien uit de 2.Bundesliga ging stunten tegen Bayer Leverkusen. De ploeg van Frimpong probeerde die vraag al snel met nee te beantwoorden. De Nederlander had de eerste grote kans voor Leverkusen, toen hij op snelheid langs twee tegenstanders ging en de bal in de korte hoek schoot. Het schot leidde niet tot een doelpunt. In de zestiende minuut wist Leverkusen de kansen voor het eerst om te zetten in een goal. Middenvelder Granit Xhaka schoot van zo’n twintig meter afstand raak. Het bleef bij dit doelpunt in de eerste helft.

Vlak voor rust pakte Odilon Kossounou wel nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, omdat hij op de enkel van zijn tegenstander stond. Dat betekende dat Leverkusen de tweede helft met tien man moest starten.

Kort na rust werd de wedstrijd gestaakt, omdat de supporters van FC Kaiserslautern vuurwerk op het veld gooiden. Na een onderbreking van een paar minuten kon doorgespeeld worden, maar toen begonnen de fans van Bayer Leverkusen vuurwerk af te steken. Dat zorgde voor slecht zicht, maar niet voor een nieuwe onderbreking. De thuisploeg probeerde meermaals terug te komen in de wedstrijd. De meeste dreiging ging uit van Ragnar Ache. De spits van Kaiserslautern komt uit de jeugd van Sparta, maar wist geen van zijn kansen om te zetten in een doelpunt. Hoewel Kaiserslautern knap weerstand bood aan Leverkusen lukte het de 2.Bundesligaclub niet om tot grote kansen te komen. Hierdoor heeft Leverkusen zichzelf enigszins gerevancheerd na de verloren Europa League-finale tegen Atalanta.