'Keuze van trainer van belang voor mogelijke Ajax-terugkeer van Eriksen'

'Keuze van trainer van belang voor mogelijke Ajax-terugkeer van Eriksen'

26 mei om 12:35

Volgens The Sun is de kans aannemelijk dat Christian Eriksen komende zomer naar Ajax kan vertrekken. Het Engelse medium denkt wel dat de toekomst van de Deense middenvelder afhankelijk is van wie er komend seizoen voor de groep staat in Manchester.

Eriksen is één van de grootverdieners bij United. De Deen ligt nog één seizoen vast bij de FA Cup-winnaar, maar lijkt volgens de krant transfervrij te mogen vertrekken. Het vertrek van de middenvelder is nodig om de plannen van Sir Jim Ratcliffe voor United te financieren.

Volgens The Sun is het vertrek van Eriksen nog niet definitief. Mauricio Pochettino wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. De Argentijn werkte bij Tottenham al nauw samen met Eriksen en volgens de Engelse krant is het niet ondenkbaar dat Eriksen een rol van betekenis krijgt onder Pochettino.

Eriksen kwam in 2022 bij United, nadat hij op huurbasis indruk had gemaakt bij Brentford. In zijn eerste seizoen bij United kwam de Deen 44 keer in actie. Dit seizoen kwam de middenvelder 28 keer binnen de lijnen voor The Red Devils, waarin hij eenmaal trefzeker was.