Deze EK-wedstrijden worden in de MHP Arena in Stuttgart gespeeld

Welke wedstrijden worden in Stuttgart gespeeld?
27 mei om 11:05

Het EK staat voor de deur. Heel Duitsland wordt in juni en juli omgetoverd tot één groot voetbalfestijn, zo ook in Stuttgart. Welke wedstrijden staan er precies op het programma in de MHP Arena? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

De MHP Arena in Stuttgart op het EK 2024

De MHP Arena, voorheen bekend als de Mercedes-Benz Arena, is een iconisch stadion gelegen in Stuttgart. Het stadion heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van VfB Stuttgart. Met een capaciteit van ongeveer 60.000 toeschouwers biedt het een indrukwekkende atmosfeer voor zowel nationale als internationale wedstrijden. Er hebben al genoeg internationale wedstrijden plaatsgevonden in het stadion. Zo werd het WK in 1974 er deels afgewerkt, acteerde de stad als speelstad voor het EK 1988 en ook werd het stadion gebruikt tijdens het WK 2006. Toen vond de troostfinale tussen Duitsland en Portugal plaats in de stad. Voor PSV-fans zal het stadion ook niet onbekend zijn. In 1988 werd Benfica met strafschoppen verslagen voor de Europacup 1.

EK-wedstrijden in Stuttgart

Zondag 16 juni - Slovenië vs. Denemarken - 18.00 uur
Woensdag 19 juni - Duitsland vs. Hongarije - 18.00 uur
Zondag 23 juni - Schotland - Hongarije - 21.00 uur
Woensdag 26 juni - Oekraïne - België - 18.00 uur
Vrijdag 5 juli - kwartfinale - 18.00 uur

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!