Deze veelbesproken clubpsycholoog vertrekt na twee jaar bij Almere City

Deze veelbesproken clubpsycholoog vertrekt na twee jaar bij Almere City
27 mei om 12:09

Annemieke Zijerveld, clubpsycholoog bij Almere City, heeft aangekondigd te vertrekken. Ze trad in dienst in 2022 en maakte de promotie naar de Eredivisie mee. Zijerveld zorgde afgelopen seizoen voor opschudding door harde kritiek op de Ajax-staf.

Zijerveld kondigde haar vertrek aan op sociale media en bedankte de club en spelers voor de mooie herinneringen. "Toen ik 2 seizoenen geleden naar Almere City kwam, had de ploeg het moeilijk in de Eerste Divisie. Nu is de ploeg in de Eredivisie gebleven op de prachtige plek nummer 13."

Kritiek op Ajax-staf

In oktober vorig jaar kwam Zijerveld in opspraak door uitspraken in De Perstribune op Radio 1. Zij bekritiseerde Ajax-trainer Maurice Steijn en zijn staf. "Mijn handen jeuken als ik Ajax zie spelen. De spelers zijn ontzettend onzeker, ik zie zelfs dat ze gebroken zijn. Dat komt door de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me het meest", zei Zijerveld in de uitzending.

Hedwiges Maduro, die Zijerveld nog kende van Almere City en destijds assistent-trainer bij Ajax was, kwam door haar uitspraken in een moeilijke positie. Almere City distantieerde zich van haar opmerkingen en besloot dat Zijerveld tijdelijk een stap terug zou doen. Zij hervatte later haar werkzaamheden bij de club.

Met het vertrek van Zijerveld komt er geen hereniging met Maduro, die volgend seizoen hoofdtrainer wordt bij Almere City. De huidige trainer, Alex Pastoor, verlengt zijn contract niet. Wat de volgende stap van Zijerveld zal zijn, is nog onbekend.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!