dit is de straf voor FC Utrecht na de supportersrellen

Burgemeester grijpt in: dit is de straf voor FC Utrecht na de supportersrellen

27 mei om 19:26

Burgemeester Sharon Dijksma heeft de straf bepaald voor FC Utrecht. Het ging dit weekend helemaal mis in de Domstad, waar er rellen uitbraken nadat de club Europees voetbal misliep.

FC Utrecht moet de eerstvolgende thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Dat heeft Dijksma besloten als straf voor de ongeregeldheden. Ook zullen er stadion- én gebiedsverboden worden uitgedeeld aan de daders, die ook de schade zulllen moeten betalen. Dijksma geeft aan dat er bij herhaling meer wedstrijden zonder publiek zullen worden gespeeld.

FC Utrecht heeft op de clubsite een reactie gegeven. 'Het gedrag van bepaalde groepen mensen in en buiten ons stadion is verwerpelijk. Veiligheidspersoneel en ME zijn op een schandelijke manier belaagd door relschoppers, waarbij we het verschrikkelijk vinden dat ook goedwillende supporters betrokken zijn geraakt bij deze incidenten', aldus algemeen directeur Thijs van Es.

'We gaan er met behulp van de camerabeelden alles aan doen om mensen individueel op te sporen en er vervolgens voor zorgen dat daar gepaste straffen voor komen. De veiligheid van iedere supporter op elke plek in het stadion moet gegarandeerd kunnen worden', klinkt het.