Op deze KNVB-kandidaat stemden Ajax en Feyenoord

Feyenoord en Ajax eensgezind: op deze bondsvoorzitter-kandidaat stemden de clubs

27 mei om 20:55

Frank Paauw is de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB, maar hoeft niet te rekenen op steun van Ajax en Feyenoord. Beide topclubs stemden op een andere kandidaat. VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

Politiechef Paauw kreeg maar liefst 31 van de zestig stemmen en won daarmee de verkiezing. De voorkeur van zowel Feyenoord als Ajax lag echter ergens anders. De Amsterdammers en Rotterdammers hadden liever Hans Nijland gezien als nieuwe bondsvoorzitter. 1908.nl bevestigt dat Feyenoord voor de oud-directeur van FC Gronigen stemde en de redactie van AjaxLife zocht contact met Ajax. 

'Uit navraag door onze redactie blijkt dat Ajax zijn stem uitbracht op Nijland. De reden is simpel: in de ogen van onze club was Nijland de enige kandidaat met bestuurlijke ervaring in zowel het amateur- als profvoetbal', schrijft het medium. NOS bracht eerder al het nieuws dat FC Utrecht, AZ, Heracles Almelo, Almere City, De Graafschap, FC Dordrecht, FC Emmen, FC Volendam, Helmond Sport en SC Cambuur hun steun gaven aan Nijland.