Deze records heeft Ronaldo weten te bemachtigen

Ronaldo pakt topscorerstitel en verbreekt records in Saoedi-Arabië

27 mei om 23:25

Cristiano Ronaldo heeft in zijn eerste volledige seizoen voor Al-Nassr de topscorerstitel van de Saudi Pro League gewonnen. Hij eindigde met 35 doelpunten en brak hiermee het oude record van meeste doelpunten in één seizoen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke record hij heeft gewonnen.

De 39-jarige spits verzekerde zich al vroeg van de topscorerstitel. Aleksandar Mitrovic van Al-Hilal kwam nog het dichtst in de buurt met 28 doelpunten. Ronaldo was vastberaden om het record van Abderrazak Hamdallah te breken, die in het seizoen 2018/2019 voor Al-Nassr 34 keer scoorde. Met twee doelpunten in de laatste wedstrijd tegen Al-Ittihad bracht Ronaldo zijn totaal op 35.

In de laatste wedstrijd van het seizoen hielp Ronaldo Al-Nassr aan een 4-2 overwinning. Hij opende de score in de blessuretijd van de eerste helft. Na een uur spelen verdubbelde hij de voorsprong uit een corner van Marcelo Brozovic. Ronaldo eindigt het seizoen niet alleen met 35 goals, maar ook met elf assists.

Een ander record dat Ronaldo vestigde, was het winnen van de topscorerstitel in de meeste landen. Hij won eerder de gouden schoen in La Liga, Serie A, de Premier League en nu dus ook in de Saudi Pro League. Hiermee is hij de eerste speler die topscorer is geworden in vier verschillende competities.