Gravenberch hoopt op plekje: wat zegt de middenvelder na afvallen van De Roon?

Ryan Gravenberch over zijn plek bij Oranje
28 mei om 06:40

Ryan Gravenberch hoopt door de blessure van Marten de Roon op een nieuwe kans bij het Nederlands elftal. De middenvelder zat in september 2022 voor het laatst bij de selectie. Na de Europa League-finale ging er door De Roon's opgelopen blessure ook een streep door het EK.

Wat zegt Gravenberch over zijn kansen?

"Eerlijk gezegd was ik wel een klein beetje verrast door de voorselectie", zegt Gravenberch in een interview met de NOS. "Als kleine jongen wil je natuurlijk een EK spelen. Tuurlijk wordt mijn kans groter. Er komt een extra plaats vrij, maar we gaan het zien. Ik heb best veel minuten gemaakt en goede en minder goede wedstrijden gespeeld."

Kijkend naar de kansen van het Oranje van Koeman is de middenvelder van Liverpool ook duidelijk. Hij ziet mogelijkheden voor een nieuw Europees succes van Nederland. "We hebben denk ik een supergoed team. Ik denk dat we grote kans maken, dat we kunnen winnen."

Wat zegt Gravenberch over de komst van Slot?

Hoewel natuurlijk alle ogen komende zomer richting het EK gaan, zal er voor Gravenberch veel veranderen op clubniveau. Samen met Virgil van Dijk en Cody Gakpo zal heeft hij afscheid genomen van Jürgen Klopp en krijgt hij na het EK te maken met Arne Slot. Naar die samenwerking kijkt hij wel uit. "Hij is een voetballende coach. Altijd goed."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!