Argentinië wil op herhaling: waar en wanneer is de finale van de Copa América?

Waar en wanneer is de finale van de Copa América?
28 mei om 09:05

Na de tweede wereldtitel maakt Argentinië zich op voor de verdediging van de Copa América. Het toernooi zal ter gelijke tijd plaatsvinden met het EK. Waar een wanneer is de finale? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Terwijl alle ogen in Europa komende zomer gericht zullen zijn op Duitsland, zal op hetzelfde moment in de Verenigde Staten de strijd losbarsten tussen de Zuid-Amerikaanse landen. De Copa América staat namelijk weer op het programma en Argentinië zal zijn titel willen verdedigen na de winst in 2021. In Brazilië werd toen het gastland door La Albiceleste verslagen met 1-0. Angel Di Maria scoorde het einge doelpunt.

Waar en wanneer is de finale van de Copa América?

Op zondag 14 juli zal men over de gehele wereld aan de buis gekluisterd zitten. Om 21.00 uur zal er in Berlijn afgetrapt worden voor de EK-finale, maar enkele uren later zal ook de Copa América-finale plaatsvinden. Het toernooi wordt in de Verenigde Staten gehouden en daarom is er een groot tijdverschil ten opzichte van Nederland.

De aangewezen locatie is het Hard Rock Stadium in Miami. Het stadion bied plaats aan meer dan 65 duizend toeschouwers en is normaliter in gebruik van het NFL team de Miami Dolphins. In de nacht van zondag 14 juli op maandag 15 juli zal er om 02.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt worden in Miami voor de finale van de Copa América 2024. 

Waar is de finale van de Copa América live te volgen?

Voor de liefhebbers van het toernooi is er goed nieuws. Het gehele toernooi zal live uitgezonden worden in Nederland. Viaplay heeft de rechten van de Copa América weten de bemachtigen en daardoor zal komende zomer ook de finale daar live te zien zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!