Hummels onthult zijn gesprek met Nagelsmann

Niet opgeroepen: dit zegt Hummels over het pijnlijke gesprek met Nagelsmann

29 mei om 09:30
Laatste update: 29 mei om 09:36

Mats Hummels heeft zijn teleurstelling uitgesproken over het besluit van bondscoach Julian Nagelsmann om hem niet op te roepen voor het EK 2024. De 35-jarige verdediger van Borussia Dortmund gaf in een interview met Bild aan dat het gesprek met Nagelsmann slechts twee minuten duurde.

Hummels, die dit seizoen indruk maakte met zijn prestaties bij Dortmund, hoopte op een selectie voor het EK. Ondanks zijn goede vorm, kreeg hij te horen dat zijn fysieke gesteldheid de reden was voor zijn afwijzing. "Het gesprek duurde niet meer dan twee minuten," zei Hummels. "Ik moest daarna gewoon trainen. Ik wist genoeg."

Nagelsmann geeft de voorkeur aan jongere verdedigers zoals Nico Schlotterbeck, Antonio Rüdiger, Robin Koch, Jonathan Tah en Waldemar Anton. Hummels, die deel uitmaakte van de Duitse selectie tijdens de EK's van 2012, 2016 en 2020, en wereldkampioen werd in 2014, begrijpt de keuze van de bondscoach. "Voor zo'n eindtoernooi worden niet de beste 26 spelers geselecteerd. Je moet ook spelers hebben die gelukkig blijven als ze niet spelen," aldus Hummels.

De routinier baalt van de beslissing, maar toont begrip. "Misschien als ik mijn huidige vorm al eerder had, dan had ik erbij gezeten," voegde hij toe. Aanstaande zaterdag speelt Hummels met Dortmund de Champions League-finale tegen Real Madrid op Wembley.