Deze voormalig Eredivisie spelers komt Oranje tegen

Deze (oud) Eredivisie-spelers komt Oranje tegen in de groepsfase van het EK

4 juni om 17:15
Laatste update: 4 juni om 17:07

In de groepsfase van het EK 2024 zal Oranje meerdere voormalige Eredivisie-spelers tegenkomen. Dit zijn de spelers die waarschijnlijk in actie zullen komen voor hun nationale teams. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke (oude) bekende spelers Oranje kan treffen.

Polen

Pawel Bochniewicz, de 28-jarige verdediger van Heerenveen, speelt al drie seizoenen bij de Friezen. In zijn laatste wedstrijd tegen Sparta Rotterdam wist hij zelfs te scoren. Sebastian Szymański, 25 jaar, speelde vorig seizoen op huurbasis bij Feyenoord, verhuurd door Dinamo Moskou. Deze zomer maakte hij de overstap naar Fenerbahçe, waar hij in 37 wedstrijden tien keer scoorde en elf assists gaf.

Oostenrijk

Phillip Mwene speelde twee seizoenen voor PSV voordat hij afgelopen zomer terugkeerde naar Mainz. Maximilian Wöber kwam in 2017 voor 7,5 miljoen euro naar Ajax, maar vertrok in 2019 voor 10,5 miljoen euro naar Sevilla. Hij speelt nu bij Borussia Mönchengladbach. Gernot Trauner, een belangrijke verdediger voor Feyenoord, kwam in 2021 voor één miljoen euro van LASK naar Rotterdam.

Op het middenveld van Oostenrijk bevindt zich Florian Grillitsch, die in 2022 transfervrij overkwam van Hoffenheim naar Ajax. Hij speelde slechts tien wedstrijden voor de Amsterdammers en keerde in 2023 transfervrij terug naar Hoffenheim.

Tot slot is Marko Arnautovic geselecteerd voor het EK in Duitsland. De aanvaller van Internazionale speelde in 2006 bij FC Twente, waarna hij voor 6.2 miljoen euro werd verkocht aan Werder Bremen. In deze periode in Enschede werd de speler al eens verhuurd aan Inter.

Frankrijk

In het Franse elftal zijn geen oude bekenden van de Eredivisie terug te vinden.