Malen hoopt op EK-selectie terwijl hij zich op CL-finale focust

Donyell Malen kijkt met een schuin oog naar de EK-selectie
29 mei om 11:26

Donyell Malen focust zich momenteel volledig op de Champions League-finale tegen Real Madrid. Toch kijkt hij met een schuin oog naar de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman, die woensdag bekend wordt gemaakt. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Malen blijft kalm over de aankomende EK-selectie. "Je weet dat het eraan zit te komen, maar ik leef in het moment en geniet van waar we nu staan. Daarna zien we wel. Ik hoop dat ik erbij zit", zei de aanvaller van Borussia Dortmund tegen de NOS.

Voordat hij zich kan richten op het EK, staat er voor Malen eerst een belangrijke wedstrijd op het programma. Zaterdag neemt hij het met Dortmund op tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. "Gezonde kriebels, want ik heb er echt zin in. Dit is een hele mooie week waarin het moet gebeuren. Of het wachten lastig is? Ja, maar je moet je ook goed voorbereiden. Elke training is scherp, maar we hebben veel plezier. De spelers zijn gefocust op zichzelf. We zijn niet bezig met tegen wie we spelen."

Opvallend is dat Dortmund in de Champions League beter presteert dan in de Bundesliga. "Voor de winterstop hadden we het moeilijk en lieten we veel punten liggen. Dat was teleurstellend, omdat andere teams beter presteerden. In Europa deden we het goed en stond iedereen zijn mannetje. Natuurlijk moeten we dit niveau ook in de Bundesliga zien te halen."

Malen heeft vertrouwen in een goede afloop van de Champions League-campagne. "De finale is een speciale wedstrijd en we zijn hier niet zomaar, maar voor een reden. Nu moeten we het ook afmaken."