Koeman maakt zijn keuze: Timber, Maatsen en Olij vallen als laatste af

Definitieve selectie Nederlands elftal EK 2024
29 mei om 15:20

Ronald Koeman heeft zijn definitieve selectie voor het EK in Duitsland bekend gemaakt. Nick Olij, Ian Maatsen en Quinten Timber waren de laatste drie afvallers. Eerder werd al bekend gemaakt dat Marten de Roon door een blessure niet beschikbaar is.

Een groep van dertig spelers koos Koeman uit om uiteindelijk zijn definitieve selectie te maken. Voor het Europees Kampioenschap moest hij die verkleinen tot 26 en daarmee moesten er vier afvallers komen. De Roon miste al eerder de Europa League-finale, maar niet veel later werd ook bekend gemaakt door de KNVB dat er een streep door zijn naam kon voor het EK.

Voor zijn laatste drie afvallers koos Koeman dus voor: Nick Olij, Ian Maatsen en Quinten Timber. Het was al langer duidelijk dat één van de keepers ging afvallen en uiteindelijk viel de keuze dus op de Sparta-keeper. Quinten Timber trainde de aflopen dagen apart en is hoogstwaarschijnlijk niet fit genoeg bevonden. Maatsen, die met Borussia Dortmund nog de Champions League-finale moet spelen, is de verdediger die niet mee mag.

Voor het openingsduel tegen Polen zal het Nederlands elftal ook nog twee oefenwedstrijden spelen. Op donderdag 6 juni staat een wedstrijd tegen Canada op het programma, waarna op 10 juni de uitzwaaiwedstrijd gepland is tegen IJsland. Beide duels zullen afgewerkt worden in De Kuip in Rotterdam.

Hoe ziet de definitieve selectie van Oranje eruit?

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford FC), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Stefan de Vrij (Internazionale), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Virgil van Dijk (Liverpool FC)

Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Ryan Gravenberch (Liverpool FC), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq), Xavi Simons (Paris Saint-Germain)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool FC), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!