Jayden Onia Seke (15) vertrekt mogelijk naar Ajax of PSv

'Ajax en PSV laten Anderlecht weer zweten: Doku-opvolger mogelijk naar Nederland'

30 mei om 15:03

Ajax en PSV strijden om de handtekening van Jayden Onia Seke, weet Het Nieuwsblad. Het vijftienjarige talent van RSC Anderlecht wordt in België gezien als de opvolger van Jérémy Doku, de succesvolle buitenspeler van Manchester City.

Onia Seke verjaarde onlangs en bereikte daardoor de leeftijd van vijftien jaar, de leeftijd waarop je officieel een profcontract mag ondertekenen bij een club. Dat deed het talent nog niet bij Anderlecht en dus ruiken Ajax en PSV hun kans, klinkt het. Ook LOSC Lille zou in de markt zijn voor het talent.

Mocht Onia Seke ervoor kiezen om Anderlecht de rug toe te keren, dan is dat in zowel sportief als financieel opzicht goed nieuws voor zijn nieuwe club. De aanvaller maakt dan gratis de overstap.

Mocht Ajax of PSV met Onia Seke aan de haal gaan, dan vertrekt een weer een talentvol Brussels jeugdproduct naar één van de topclubs in Nederland. Johan Bakayoko is een voorbeeld van een speler die zo’n transfer heeft gemaakt en ook Rayane Bounida maakte de stap van Anderlecht naar Nederland. De achttienjarige trucendoos speelt in de jeugd van Ajax.