Schouten heeft zich teruggetrokken als Vitesse-investeerder, vertelt hij aan VI

Eén reddingsboei minder voor Vitesse: investeerder trekt zich officieel terug

30 mei om 15:34

Vitesse heeft een reddingsboei minder om naar te grijpen. Maasbert Schouten is niet langer bereid om de aandelen van Vitesse over te nemen, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Schouten, die bekend staat als succesvol ondernemer en voormalig voorzitter van Vitesse, diende een plan in om de club voor twaalf miljoen euro uit het slop te trekken. Daar stonden een aantal voorwaarden tegenover. Zo zou Vitesse break-even moeten gaan draaien en daar komen meer kosten bij kijken. Eén van die kostenposten is de huur van het stadion, die omlaag zou moeten gaan.

"Dat is niet gelukt. Er is geen millimeter beweging te krijgen in het stadiondossier", aldus Schouten, die geen medewerking krijgt van Michael van de Kuit, de eigenaar van het Gelredome. "Zoals bekend was een andere afspraak over de huur een voorwaarde in mijn plan om een financiële basis te kunnen bewerkstelligen. Van de Kuit stuurt klaarblijkelijk willens en wetens aan op het faillissement van Vitesse", klinkt het.

De tijd begint flink te dringen voor Vitesse. Half juni moet de club een waterdichte begroting inleveren bij de KNVB. Daar speelt Schouten in ieder geval geen rol meer in.