Di Maria krijgt schrik van zijn leven met schietincident en dreigbrief

Mogelijke terugkeer Dí María zorgt voor dreigbrieven en schietincident

30 mei om 22:00
Laatste update: 30 mei om 22:07

Ángel Di María vervolgt zijn carrière mogelijk bij Rosario Central, maar dat heeft voor nogal zorgwekkende taferelen gezorgd. Op X circuleren foto's waarop te zien is dat er door nog onbekende mensen geschoten is in Rosario. Daarnaast lag er bij het desbetreffende tankstation een briefje met dreigende woorden voor de Argentijnse speler. 

Op de afbeeldingen is te zien dat er flinke glasschade is achtergebleven bij het tankstation door de schoten. Daarnaast staat er een duidelijk boodschap op het briefje aan de Argentijn: "We wachten op je, Di María." De afzender noemt zichzelf 'Los Rosarinos'. De Argentijnse journalist Julián Iglesias van GOAL laat weten dat dit niet de eerste keer is dat Di María bedreigd wordt. Telkens als de speler in verband wordt gebracht met Rosario Central, verschijnen er bedreigingen aan het adres van de Argentijn.

In maart werd Di María bijvoorbeeld bedreigd bij zijn ouderlijk huis vlakbij Rosario. Op een auto bij het huis van zijn familie was een bord geplaatst met de tekst: "Zeg tegen je zoon Ángel dat hij niet terug moet komen naar Rosario, want anders zullen we een familielid vermoorden. We laten geen papieren achter. We laten kogels en dode mensen achter. Zelfs Pullaro (provinciegouverneur, red.) gaat je niet redden." De Argentijnse speler was op het moment van de bedreiging niet aanwezig, maar enkele familieleden wel. 

Di María heeft al meerdere keren laten weten dat hij graag terugkeert bij Rosario Central, de club uit zijn geboorteplaats. De transfer heeft echter nog nooit plaatsgevonden. Het is onduidelijk of dat te wijten is aan de terugkerende bedreigingen. De stad wordt al enige tijd geteisterd door diverse drugskartels in Argentinië. Het is niet uit te sluiten dat de bedreigingen uit deze hoek komen.