Deze schorsing krijgt Monaco-speler Camara na afdekken van logo tegen homofobie

AS Monaco-speler Mohamed Camara heeft een flinke schorsing gekregen van de LFP
31 mei om 09:36

Mohamed Camara zit flink in de problemen. De middenvelder van AS Monaco heeft een schorsing van vier wedstrijden opgelegd gekregen omdat hij een logo tegen onder meer homofobie afplakte tijdens de laatste speeldag in de Ligue 1.

Monaco speelde met Camara in de basis tegen FC Nantes. Dat deden de Monegasken met een logo op het shirt ter ondersteuning van de internationale dag tegen homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie. Alle spelers en trainers droegen het logo bij zich en Camara ook, maar hij plakte dit af met tape.

Als straf heeft de Franse competitiebond (LFP) nu ingegrepen. Camara moet vier wedstrijden toekijken vanaf de tribune. Een reactie op het voorval heeft de Malinees, die tijdens de wedstrijd met 4-0 gewonnen wedstrijd ook tot scoren kwam, niet gegeven. 

De actie van Camara zorgde ook voor de nodige commotie in het Franse politieke landschap. Amélie Oudéa-Castera - de Franse Minister van Sport - eiste 'de zwaar mogelijkste sancties' tegen zowel de speler als de club, zo werd een dag na de wedstrijd al bekend.