Real wint Champions League na zinderend voetbalgevecht

Moedig Dortmund gaat kopje onder tegen effectief Real in Champions League-finale

1 juni om 22:57

Real Madrid heeft zaterdagavond in een spannende finale de Champions League gewonnen. Borussia Dortmund kwam goed voor de dag, maar was niet opgewassen tegen de effectiviteit van de recordwinnaar: 0-2.

Bij Dortmund begon Ian Maatsen in de basis, terwijl Donyell Malen op de bank plaatsnam. Op het doel van De Koninklijke maakte Thibaut Courtois zijn debuut in het Champions League-seizoen, wegens ziekte van vaste keuze Andriy Lunin.

Dortmund begon ondanks de underdog-status sterk aan het duel en de ploeg hield dan ook niet terug. Karim Adeyemi omzeilde Courtois in de een op een, maar kon vervolgens niet raak prikken. Ook raakte Dortmund de paal.

Ondanks de vele kansen van Dortmund bleef het bij 0-0 voor het rustsignaal. In de tweede helft kroop Real iets meer uit de schulp, maar bleef het duel wel gelijk opgaan.

Real kwam een kwartier voor tijd enigszins tegen de verhoudingen in op voorsprong. Dani Carvajal kopte knap raak uit een hoekschop. Nadat de ban voor Real was gebroken, ging het hard. Vlak voor tijd bepaalde Vinicius Jr. de eindstand op 0-2 na een flinke fout van Maatsen.

Door de zege pakt Real de vijftiende Champions League-trofee in de clubgeschiedenis en kan er weer worden gesproken van een geweldig seizoen. Trainer Carlo Ancelotti pakt zijn vijfde Champions League-bokaal.