Waar en wanneer wordt de UEFA Super Cup 2024 gespeeld?

Waar en wanneer wordt de UEFA Super Cup 2024 gespeeld?

1 juni om 20:34

De winnaar van de Champions League kwalificeert zich altijd automatisch voor de strijd om de UEFA Super Cup, die aan het begin van ieder nieuw voetbalseizoen wordt gespeeld. In dat feestelijke duel wacht voor Borussia Dortmund of Real Madrid een ontmoeting met de winnaar van de Europa League: Atalanta! Waar en wanneer is de UEFA Super Cup in 2024? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda!

UEFA Super Cup 2024

Atalanta won op woensdag 22 mei de Europa League door Bayer Leverkusen overtuigend met 3-0 te verslaan in de finale. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini maakt daardoor kans op meer prijzen, want Europa League-winst betekent automatisch dat je je kwalificeert voor de finale van de UEFA Super Cup. Daarin wacht een clash met Real Madrid of Borussia Dortmund, die op zaterdag 1 juni de Champions League-finale tegen elkaar spelen in Londen.

Wanneer is de finale van de UEFA Super Cup in 2024?

De strijd om de UEFA Super Cup vindt in 2024 plaats op woensdag 14 augustus om 21.00 uur.

In welk stadion is de finale van de UEFA Super Cup 2024?

In het Nationaal Stadion in Warschau, Polen, zal de beslissing vallen. Dat stadion biedt plaats aan dik 58.000 toeschouwers en was een van de gastheren tijdens het EK 2012. Duitsland en Italië speelden er onder meer tegen elkaar, in een zinderende halve finale.