'Klaassen vertrekt bij Internazionale: meerdere ploegen toonden al interesse'

'Klaassen vertrekt bij Inter: meerdere ploegen toonden al interesse'
1 juni om 15:10
Laatste update: 1 juni om 15:10

Davy Klaassen gaat Internazionale definitief verlaten, meldt Fabrizio Romano. De Nederlander is deze zomer gratis op te pikken voor een nieuw avontuur na een succesvol jaar in Italië en kan op interesse rekenen. 

Klaassen begon afgelopen jaar nog het seizoen bij Ajax. Na enkele weken klopte Inter aan en daar kon de Nederlander geen nee tegen zeggen. Terwijl het met Ajax steeds minder ging, boekte Klaassen in Italië menig succes. Echter komt daar nu een einde aan. Romano stelt dat de Nederlandse middenvelder gaat vertrekken aangezien zijn contract niet wordt verlengd. Afgelopen vrijdag liep de clausule voor een contractverlening af. Meerdere ploegen zouden al interesse hebben getoond en de Nederlander zou open staan voor een langer verblijf elders in Italië.

Bij Inter wist Klaassen dertien Serie A-wedstrijden mee te doen. Ondanks dit geringe aantal stond de middenvelder wel met de landstitel in zijn handen. Inter wist met ruime een voorsprong landskampioen te worden. Een terugkeer naar Ajax is wellicht één van de opties, maar dat lijkt vooralsnog niet voor de hand te liggen.