'Koningen van Europa, beste team van het decennium en een gebruikelijke film'

'Koningen van Europa, het beste team van het decenium en een gebruikelijke film'
2 juni om 08:55
Laatste update: 2 juni om 09:10

Real Madrid wist zaterdagavond ten koste van Borussia Dortmund de Champions League te winnen. De Spaanse kranten zijn lyrisch na het optreden van De Koninklijke en VoetbalNieuws zet ze op een rij.

De grootste sportkrant van het land, MARCA, spreekt over de obsessie van Real Madrid op prijzen te pakken. 'In Londen sloot Real Madrid de cirkel van een unieke generatie voetballers die de afgelopen tien jaar zes Europa Cups wonnen', verwijzend naar Luka Modric, Toni Kroos, Dani Carvajal en Nacho. 'La Decimoquinta tilt de troon van de koning van Europa naar een steeds onbereikbaardere hoogte voor de concurrentie. Het kroont het beste team van het decennium.' De kop van de krant luidde 'Dios salve el Rey', oftewel God save the king.

AS gaat mee in de polonaise en geeft alle lof aan de trainer. 'De Italiaanse coach vestigt zich als de beste coach in de geschiedenis van de competitie met vijf overwinningen. Het witte team doet het weer. Real is opnieuw de koning van Europa. Met het succes op Wembley wordt de legende voortgezet. Dortmund was in beide helften beter, maar Real speelt altijd een derde helft waarin de club onverslaanbaar en onsterfelijk is. In staat om op elke wijze te winnen, zelfs van Duitse giganten.'

Bij het Catalaanse Mundo Deportivo ligt de focus meer op het onrecht voor Dortmund. 'Voetbal is de meest oneerlijke sport. Dit is de enige manier om uit te leggen wat er gebeurde op Wembley.' Volgens hen was het spel van Real 'belachelijk' en speelde een 'gebruikelijke film' zich af. Dortmund was dominant, maar Real ging er met een volgens hen gestolen overwinning vandoor.

Het Madrileense El País wilde niets weten van de zure Catalanen. 'Real Madrid gaat verder in het hiernamaals', luidt de kop. 'Niemand kent de wegen naar de eeuwigheid beter dan de schepper hiervan, Real Madrid. De rest kijkt met hebzucht en ontzag naar de glorie van de club, die zijn negende opeenvolgende finale won.'