NAC na vijf jaar terug in de Eredivisie, Excelsior degradeert ondanks comeback

NAC na vijf jaar terug in de Eredivisie, Excelsior degradeert ondanks comeback
2 juni om 19:53

NAC Breda keert na vijf jaar weer terug in de Eredivisie. De Brabanders verloren zondagavond in de return van de play-offfinale weliswaar met 4-1 van Excelsior, maar de 6-2 thuiszege van afgelopen donderdag zorgde ervoor dat dat genoeg was om te promoveren. Excelsior, dat bijna een heuse comeback bewerkstelligde, daalt na twee seizoenen weer af naar de Keuken Kampioen Divisie.

Excelsior begon sterk aan de wedstrijd en kwam halverwege de tweede helft verdiend op voorsprong via blikvanger Troy Parrott, die vanuit een prima loopactie in de diepte de bal in de verre onderhoek plaatste en de Rotterdamse burger daarmee meteen enige hoop gaf. Dat gevoel werd groter toen Couhaib Driouech een paar minuten later in de zestien werd gevloerd door Jan Van den Bergh en Parrott vanaf elf meter de 2-0 tegen de touwen joeg.

De twijfel sloeg vervolgens zichtbaar toe bij NAC en trainer Jean-Paul van Gastel, wat voor rust zelfs nog leidde tot de 3-0. Lazaros Lamprou gooide een hoge bal de zestien in, die bij de tweede paal vanuit de kluts pardoes werd binnengelopen door NAC-verdediger Boy Kemper, die daarmee een eigen goal maakte.

NAC leek lamgeslagen en zag promotie naar de Eredivisie langzamerhand uit handen glippen toen Parrott vlak na rust vanuit een hoge voorzet bij de tweede paal de 4-0 binnenkopte en daarmee de stand over twee wedstrijden weer helemaal gelijk trok (6-6). De hoop van de NAC-fans was in wanhoop veranderd, totdat Casper Staring in de 58e minuut pardoes de 4-1 binnenschoot en daarmee NAC virtueel weer in de Eredivisie schoot.

In het restant van een verder zinderende play-offfinale hield NAC vooral tegen en trachtte Excelsior nog een vijfde treffer te maken, om daarmee een verlenging af te dwingen. Zo ver kwam het echter niet voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen, die degradeert en het seizoen 2024/2025 dus met een flinke kater afsluit. In Breda is het feest, wat vermoedelijk nog wel lang zal gaan duren in de binnenstad. Het 'Avondje NAC' is terug in de Eredivisie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!