'Reus krijgt contractvoorstel uit Amerika, gesprekken verlopen voorspoedig'

'Reus krijgt contractvoorstel uit Amerika, gesprekken verlopen voorspoedig'

2 juni om 20:32
Laatste update: 2 juni om 20:45

Marco Reus vervolgt zijn carrière hoogstwaarschijnlijk in Amerika. De clublegende van Borussia Dortmund heeft volgens Fabrizio Romano een contractvoorstel ontvangen van LA Galaxy. Reus besloot dit seizoen dat het na twaalf jaar in het zwartgeel welletjes is geweest.

Een avontuur om af te bouwen ligt dan ook in de lijn der verwachting voor de 35-jarige buitenspeler. Afgelopen zaterdag speelde hij met Dortmund nog voor de tweede keer in zijn carrière de finale van de Champions League, maar die ging met 0-2 verloren tegen Real Madrid. Een absolute kroon op Reus' werk bij BVB bleef dus uit.

Omdat Reus zijn contract niet verlengd, zou LA Galaxy hem transfervrij kunnen overnemen. Reus heeft ook aanbiedingen gekregen vanuit Saudi-Arabië, maar Romano weet te melden dat de Amerikanen de grootste kans hebben op zijn handtekening. De onderlinge gesprekken zouden voorspoedig verlopen. Galaxy onderhandelt nu over een financiële compensatie voor Charlotte FC, dat de zogenaamde discovery-rechten bezit.

Discovery-rechten in de MLS geven clubs de exclusieve kans om spelers die nog niet in de MLS spelen te contracteren door hen op een 'Discovery List' te plaatsen. Als een andere club een speler van deze lijst wil aantrekken, moet zij een financiële compensatie betalen aan de club met de discovery-rechten. Dat mechanisme bevordert gelijkheid en voorkomt opbod.

Reus speelde in totaal maar liefst 429 officiële wedstrijden voor Dortmund. Daarin scoorde hij 170 keer en gaf hij ook 131 assists. Met de club won hij twee DFB Pokals en drie Duitse supercups.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!