Na Martens denkt ook deze Leeuwin er voorzichtig aan om te stoppen bij Oranje

Danielle van de Donk denkt aan stoppen bij de Oranje Leeuwinnen na EK van 2025
3 juni om 17:13

Na Lieke Martens denkt ook Danielle van de Donk eraan om te stoppen met interlandvoetbal. De Oranje Leeuwin zou het na het EK van 2025 wellicht voor gezien willen houden.

Van de Donk is een van de spelers uit de generatie die in 2017 het EK won met Nederland. In totaal heeft de middenvelder 150 interlands op haar naam staan en daar zullen er ongetwijfeld nog bij gaan komen, maar mogelijk niet voor lang meer.

"Ik ben 32, bij mij gaat het ook een keer gebeuren", aldus Van de Donk tijdens een persmoment. "Ik voel me nog goed, ik heb het EK nog in mijn hoofd zitten. Dan vind ik dat ik dan een heel mooie carrière heb gehad. Het zit in mijn hoofd om daarna te stoppen."

Wat in ieder geval wel zeker is, is dat Van de Donk het EK van 2027 niet meer mee gaat maken. "De deur staat nog steeds een beetje open, ik kan het nog niet helemaal zeggen dat ik dan ga stoppen. Maar doorgaan tot het WK van 2027 is voor mij té lang."

De vragen aan Van de Donk komen door het afscheid van Martens van afgelopen vrijdag. De speler van Paris Saint-Germain speelde haar laatste interland voor de Oranje Leeuwinnen tegen Finland.