Mbappé op jacht: deze Fransen wonnen de Ballon D'or in dienst van Real Madrid

Mbappé op jacht: deze Fransen wonnen de Ballon D'or in dienst van Real Madrid

4 juni om 08:40
Laatste update: 4 juni om 08:54

Kylian Mbappé is officieel speler van Real Madrid. De Fransman zal bij de Madrilenen dan eindelijk de Champions League willen winnen, maar zal ook nog een persoonlijk doel hebben: de Ballon D'or. VoetbalNieuws vertelt je welke spelers hem voor gingen.

De prijzenkast van Mbappé puilt al enigszins uit. Zevenmaal kampioen van Frankrijk, vier Franse Bekers en als kers op de taart de WK-titel. Echter ontbreken er nog enkele prijzen voor Mbappé. De Champions League werd nog niet veroverd en die Gouden Bal zal ook nog een wens zijn voor de Fransman.

Welke Franse spelers wonnen de Ballon D'or bij Real Madrid?

Eén van de namen is logisch in te vullen. Twee jaar geleden poseerde Karim Benzema met de Ballon D'or in het Estadio Santiago Bernabéu. De stromende regen deed de prijs enkel meer glimmen, maar de eerste Fransman die die prijs won bij Real, was Benzema niet. Als we terug gaan naar 1958 dan was het Raymond Kopa die de prijs eveneens won. De Franse middenvelder veroverde in Madrid driemaal de Champions League en kreeg in 1958 de Ballon D'or uitgereikt nadat hij de twee jaar ervoor tweede werd.

Deze spelers wonnen een Ballon D’or in dienst van Real Madrid:

1957: Alfredo Di Stéfano
1958: Raymond Kopa
1959: Alfredo Di Stéfano
2000: Luís Figo
2002: Ronaldo Nazario Da Lima
2013: Cristiano Ronaldo
2014: Cristiano Ronaldo
2016: Cristiano Ronaldo
2017: Cristiano Ronaldo
2022: Karim Benzema