De KNVB heeft goed nieuws voor Robin van Persie en Hedwiges Maduro

De KNVB heeft goed nieuws voor Robin van Persie en Hedwiges Maduro

4 juni om 18:20
Laatste update: 4 juni om 18:28

Robin van Persie en Hedwiges Maduro zullen definitief vanaf het nieuwe seizoen zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De KNVB maakte dinsdag bekend dat beide oud-internationals de opleiding Voetbalcoach 5 succesvol hebben afgerond. Onlangs werd Van Persie al gepresenteerd als opvolger van Kees van Wonderen door sc Heerenveen en Maduro als opvolger van Alex Pastoor door Almere City. 

Dat zij hun diploma hebben behaald betekent dat beide oud-spelers na de zomer mogen beginnen als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen was Van Persie nog werkzaam binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. Maduro was werkzaam als assistent-trainer bij Ajax, maar zal bij Almere City aantreden als hoofdtrainer. Zijn voorganger Pastoor heeft de club succesvol naar de Eredivisie geloodst en wist daar afgelopen seizoen te handhaven. 

Naast de oud-internationals zijn elf andere deelnemers geslaagd voor hun opleiding Voetbalcoach 5. Dat zijn Corina Dekker, Tim Bakens, Melvin Boel, Sander Duits, Patrick Greveraars, Kenneth Goudmijn, Nicky Hofs, Michel Kreek, Edwin Linssen, Ruben den Uil en Henri van der Vegt. Voetbalcoach 5 is het hoogste trainersdiploma dat in Nederland behaald kan worden. De KNVB houdt de opleiding 'actueel en tegelijkertijd binnen de kaders die de UEFA aan de opleiding stelt'. De bond stelt zelf dat dit heeft bijgedragen aan de goede naam van KNVB-opleidingen in Europa.